Nadciśnienie Tętnicze Σε νεφρικές παθήσεις

[Total: 0    Average: 0/5]

Δεν υπάρχει τυπική κλινική πορεία στη νεφρική αρτηριακή πίεση. Η νόσος μπορεί να εμφανιστεί κωλυμένα και μόνο μερικά κλινικά χαρακτηριστικά μπορεί να υποδηλώνουν υπέρταση που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της νεφρικής νόσου: μια ξαφνική έναρξη της υπέρτασης σε νεαρές γυναίκες μπορεί να υποδηλώνει ινομυματική δυσπλασία στις νεφρικές αρτηρίες και σε άνδρες 45 ετών. το έτος ζωής – για την ανάπτυξη της αθηροσκλήρωσης. Επιπλέον, η ταχεία αύξηση της υπέρτασης και της πίεσης σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί επίσης να υποδεικνύει ότι η νεφροπάθεια συνυπάρχει.

Άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να υποδηλώνουν τις νεφρικές αιτίες της υπέρτασης είναι: έλλειψη ανταπόκρισης στην τυποποιημένη θεραπεία με τρία φάρμακα μείωσης της αρτηριακής πίεσης με διαφορετικούς μηχανισμούς δράσης, μαστού που εμφανίζονται στην κοιλιακή κοιλότητα, βιοχημικές αλλαγές που υποδηλώνουν την κατάσταση της αυξημένης έκκρισης αλδοστερόνης (π.χ. της αλδοστερόνης στο δέρμα, η παρουσία αλδοστερόνης στο δέρμα ή η παρουσία αλδοστερόνης στο δέρμα). Αυτό οφείλεται στη μείωση των επιπέδων καλίου στον ορό (υποκαλιαιμία), στο κάπνισμα, στην ταχεία ανάπτυξη πνευμονικού οιδήματος και βλάβης οργάνων.

Συνύπαρξη αθηροσκλήρωσης σε άλλα αγγεία (π.χ. με τη μορφή αθηροσκλήρωσης) Επιπλέον, μπορεί να προταθεί αγγειοποίηση Nadciśnienie Tętnicze για ασθενείς με στεφανιαία νόσο (στεφανιαία, εγκεφαλική, τραχηλική) και συμπτώματα οξείας νεφρικής ανεπάρκειας μετά τη χορήγηση της μετατρεπτικής αγγειοτενσίνης ένζυμο. Ωστόσο, τα κλινικά χαρακτηριστικά δεν επιτρέπουν πάντα τη διάγνωση της υπέρτασης κατά τη διάρκεια των νεφρικών νόσων.

Η κλινική εικόνα κυριαρχείται από τα συμπτώματα της υποκείμενης νόσου και μόνο ένας μικρός αριθμός ασθενών εμφανίζει την ασθένεια μέσω διόγκωσης που προκαλείται από τη συγκράτηση νερού και νατρίου στο σώμα. Nadciśnienie Tętnicze σε νεφρικές παθήσεις χαρακτηρίζεται από αυξημένη διαστολική πίεση, μηδενική μείωση της αρτηριακής πίεσης τη νύχτα και εξαρτάται από την ποσότητα νατρίου που λαμβάνεται με τροφή.

Διάγνωση και θεραπεία της υπέρτασης στις νεφρικές παθήσεις

Η διαγνωστική διαδικασία για την υπέρταση στις νεφροπάθειες θα πρέπει να στοχεύει στην ανίχνευση αλλαγών στις νεφρικές αρτηρίες και στους νεφρούς και στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας. Μια αγγειογραφική απεικόνιση των νεφρικών αρτηριών μετά από την αντίθεση είναι χρήσιμη. Ο κοιλιακός υπερηχογράφος μπορεί επίσης να εκτελεστεί, ειδικά στην αρχική φάση της διάγνωσης – είναι μια εξέταση διαλογής.

Άλλες τεχνικές απεικόνισης χρήσιμες στη διάγνωση είναι υπολογισμένη τομογραφία, μαγνητικός συντονισμός και σπινθηρογραφία. Ωστόσο, η αγγειογραφία των νεφρικών αρτηριών στην ανίχνευση της αγγειακής νεφρικής αρτηριακής υπέρτασης παραμένει η ακριβέστερη μελέτη.

Η θεραπεία της υπέρτασης στις νεφροπαθείς στοχεύει στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης κάτω από 130/80. Χρησιμοποιούνται μη φαρμακολογικές μέθοδοι για τη μείωση της πρόσληψης αλατιού στη διατροφή και για την πρόληψη της αγωγιμότητας του σώματος. Ειδικές θεραπείες διατροφής χρησιμοποιούνται επίσης για την ομαλοποίηση της πίεσης.

Οι ακόλουθες επεμβατικές μέθοδοι χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση της νεφρικής στένωσης: διαδερμική αγγειοπλαστική, αγγειοπλαστική σε συνδυασμό με την εισαγωγή αγγειακών προθέσεων, χειρουργική διόρθωση της στενής νεφρικής αρτηρίας. Οι γενικές αρχές της φαρμακολογικής θεραπείας δεν διαφέρουν από εκείνες που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία της πρωτοπαθούς αρτηριακής υπέρτασης.

Delli Panthea
Περί Delli Panthea 315 Άρθρα
Παίρνει λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τη Philippa Take, αλλά δύο πράγματα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ είναι ότι είναι σίγουρο και πρακτικό. Φυσικά, το sshe είναι επίσης χαρισματικό, συναισθηματικό και ικανό, αλλά είναι λιγότερο προεξέχον και συχνά συνυφασμένο με το να είναι επιτηδευμένο Καλά. Οι προσδοκίες της, όμως, είναι αυτό που τόσο άρεσε. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα υπολογίζουν και στην οπισθοψία τους όποτε χρειάζονται επευφημίες. Κανείς δεν είναι τέλειος φυσικά και ο Φίλιππα έχει πολλά λιγότερο ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Η στενότητα και η μισαλλοδοξία της τείνουν να παρεμποδίζουν συχνά τα προσωπικά επίπεδα. Ευτυχώς η πρακτική της σκέψη είναι συνήθως εκεί για να μαλακώσει τα χτυπήματα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*